Events

condover-pyramid

 

The School Day

2016 ~ 2017

Key Stage 1

8.45am – 9.00am

Registration time

15 minutes

9.00am – 9.20am

Phonics/Spelling

20 minutes

9.20am – 10.15am

Maths

55 minutes

10.15am – 10.35am

Collective Worship

20 minutes

10.35am – 10.50am

Break time

15 minutes

10.50am – 12noon

Writing

1 hour 10 minutes

12.00noon – 12.55pm

Lunch time

55 minutes

12.55pm – 1.00pm

Registration

5 minutes

1.00pm – 1.30pm

Guided reading

30 minutes

1.30pm – 3.15/3.20pm

Foundation subjects
SEN intervention groups
Booster groups

1 hour 45 minutes/
1 hour 50 minutes

3.15pm

YR & Y1 end of day

 

3.20pm

Y2 end of day

 

Key Stage 2

8.45am – 9.10am

Registration time
Children to respond to ‘W’ then read

25 minutes

9.10am – 10.15am

 Lesson 1 – Maths

1 hour 5 minutes

10.15am – 10.35am

 Collective Worship

20 minutes

10.35am – 10.50am

 Break time

15 minutes

10.50am – 11.50am

 Lesson 2 – English Writing

1 hour

11.50am – 12.20pm

 Lesson 3 – Spelling/Handwriting

30 minutes

12.20pm – 1.10pm

 Lunch time

50 minutes

1.10pm – 1.15pm

Registration

5 minutes

1.15pm – 1.35pm

Lesson 4 – Guided Reading

20 minutes

1.35pm – 3.20pm

Foundation subjects
SEN intervention groups
Booster groups

1 hour 45 minutes

3.20pm

End of day

The timings are for a general rule and may fluctuate according to need.